top of page
Търсене
  • Снимка на автораBoyana Aleksova

3 неща, които да правим в Кюстендил тази Коледа и Нова година

Коледните светлини осветиха центъра на Кюстендил и душите ни в началото на декември и вече нямаме търпение да празнуваме Коледните празници със семейството си. Докато се намирате в град Кюстендил по време на празниците, можете да се забавлявате като опитате едно (или всички) от нашите предложения


Коледен базарЗа първи път ще можете да се насладите на Коледен базар в град Кюстендил, където ще можете да се стоплите с ароматно греяно вино и топли безалкохолни напитки, ще можете да купите уникални подаръци от местни занаятчии и ще се забавлявате с работилници за деца и възрастни. Докато пазарувате, пиете и се веселите, ще слушате весела коледна музика, изпълнена от Духовия оркестър на община Кюстендил.


Кога: от 11:30 часа на 16 декември до 6 януари

Къде: градинката пред Община Кюстендил

Цена: безплатно 


Ски в планина ОсоговоДо планина Осогово се стига само за 30 минути с кола или с градски транспорт, чието разписание можете да видите ТУК. Когато сте сред заснежения пейзаж, можете да изберете между пистите “Осогово” и "Людмил Янков", където да се забавлявате с часове. Ски писта "Осогово " е с висока степен на трудност и е подходяща за напреднали скиори. Оборудвана е със система за изкуствен сняг и се обработва ежедневно със снегоутъпкваща техника. За любителите на силните усещания ски пистата е осветена за нощно каране. На ски писта "Людмил Янков" е разположен "Осогово Фън Парк", който предлага на сноубордистите уникални изживявания преодолявайки серията от кинк бокс, кинк рейл, прав бокс, С-бокс, мини бокс и други уреди за начинаещи и напреднали. А, когато се уморите от каране на ски, можете да хапнете топла храна в хижа “Осогово” или в хотел “Руен”.


Кога: всеки ден, когато условията са добри

Къде: планина Осогово

Цена: 20 - 30 лева


Културен календарКултурният календар на Кюстендил винаги е богат с множество събития - от концерти и изложби, през театрални постановки, до работилници за малки и големи. Препоръчваме Ви да разгледате календара ТУК, за да намерите събитието за Вас и Вашето семейство.


Кога: през целия месец

Къде: различни места в центъра на града

Цена: безплатно (повечето от събитията)


Подаръчен център “Фантазия”В случай, че сте забравили да купите подарък, а времето Ви притиска, отбийте се в Подаръчен център “Фантазия”, където ще намерите подарък за всеки.


Пожелавам Ви весели празници в Кюстендил!


Автор: Бояна Алексова

533 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page