top of page
Търсене
  • Снимка на автораBoyana Aleksova

5 занимания за семейства с деца в град КюстендилГрад Кюстендил и околността са изпълнени с талантливи занаятчии, които запазват древните български занаяти - пчеларство, сарачество, плетене на кошници и още много. Ако сте отседнали в града и се чудите какво да правите със семейството си, Ви предлагаме няколко неща, които можете да пробвате.


1. Направете си нещо от кожа в работилница "Сръчно", село СлокощицаПриказната занаятчийска работилница на Сръчно можете да посетите както индивидуално, така и в компанията на своето семейство, любими приятели или колеги. Тя е подходяща както за деца, така и за възрастни.


Станете “чирак” в работилницата като се научите някои от тънкостите на сарачеството, докато слушате невероятните истории на Искра за любовта й към творчеството и създаването на нейното ателие “Сръчно”. След работилницата ще можете да отнесете кожените си изделия вкъщи или да закупите майсторски изработени колани, портмонета и чанти.


Ако сте гладни след усърдната работа, можете да посетите комплекс “Тихият кът”, където да хапнете вкусна домашно приготвена храна.


Колко струва?

Дете: 30 лв

Родител: 40 лв

Времетраене: 2 часа и половина

Телефон за контакт: 0895258624 - Искра


2. Научете за пчелите в "Деца на слънцето", село ЛелинциАко не ви се чиракува, а искате по-спокойно преживяване, посетете пчеларите Катя и Бойко Георгиеви в село Лелинци, които ще ви поканят в мазето на стара каменна къща, за да се насладите на релаксация с кошерен въздух, докато ви разказват за ползите от апитерапията и за живота на пчелите.


След това ще имате възможност да дегустирате различни пчелни продукти и да приберете част от село Лелинци вкъщи под формата на мед, пчелен прашец или восъчни свещи.


Колко струва?

10 лв на човек

Времетраене: 2 часа или по-малко

Телефон за контакт: 0886139286 - Катя


3. Изплетете си кошници с дядо Димчо, град Кюстендил
Научете се на древния български занаят с дядо Димчо, който плете кошници от 82 години. Облечен в автентична носия, той ще ви покаже, че кошничарството не е трудно, а е много лесна и приятна занимавка за цялото семейство.


Колко струва?

По договаряне

Времетраене: 2 часа и половина

Телефон за контакт: 0884844938 - Дядо Димчо


4. Създайте шевица с Катя Хаджийска, град КюстендилНаучете се да изработвате различни видове сувенири с бродирани мотиви с майстор-шивач Катя Хаджийска, която провежда работилниците си в бившата административна сграда на завода за кондензатори.


Колко струва?

Дете: 30 лв

Родител: 40 лв

Времетраене: 2 часа и половина

Телефон за контакт: 0897471571 - Катя


5. Багрете текстил с натурални материали с Николет, село Раненци или село СмоличаноПреди 4 години Николет избира името "Земна", което събира всичките й творения под един покрив в старата плевня на семейната й къща в село Раненци. Там тя създава дрехи от естествени материи, които багри с листа, цветя и различни багрилни растения, които събира от околността.

В нейната работилница "Обагрени от При-Родата", Ники ще ви покаже различни техники за багрене с естествени материали.


Колко струва?

Дете: 35 лв (две деца и повече - 30 лв на дете)

Родител: 40 лв

Времетраене: 2 часа и половина

Телефон за контакт: 0897 677 408 - Николет


След работилницата с Николет, можете да хапнете в ресторант Рибарника в село Гърляно.


Пожелавам ви креативна почивка и невероятни изживявания в град Кюстендил.


Автор: Бояна Алексова

Снимки: Бояна Алексова, Николет Иванова, стокови351 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page